Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων (EKN) Κύπρου - 5ο Φόρουμ Νεολαίας

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων (ΕΚΝ) Κύπρου διοργανώνει τo 5o Φόρουμ Νεολαίας με θέμα "Επιστήμη και τεχνολογία: ανοίγοντας το δρόμο για το μέλλον".

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 19 - 24 Ιουλίου στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κύπρου στη Λευκωσία. Το 5o Φόρουμ Νεολαίας θα φιλοξενήσει 100 συμμετέχοντες από την Κύπρο και την Ευρώπη δίνοντας τους την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με μείζονα θέματα που απασχολούν την κοινωνία μας και ειδικότερα τους νέους.  
Το 5o Φόρουμ Νεολαίας θα εστιάσει κυρίως στο συνεχώς μεταβαλλόμενο κοινωνικό πλαίσιο που δημιουργεί η ραγδαία επιστημονική και τεχνολογική ανάπτυξη του 21ου αιώνα. Η προέκταση της τεχνητής νοημοσύνης καθώς και η συγκέντρωση ολοένα και περισσότερου όγκου προσωπικών δεδομένων πολιτών, κυρίως μέσω του διαδικτύου, εγείρει πολλά ηθικά ζητήματα και εμπεριέχει ορισμένους κινδύνους. Παράλληλα, οι επαναστατικές εξελίξεις στον ιατροφαρμακευτικό τομέα έχουν την ευκαιρία να αποφέρουν πολλά οφέλη στην ανθρωπότητα. Επιπλέον, η περιβαλλοντική κρίση λειτουργεί ως καταλύτης, ωθώντας τους επιστήμονες στην ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών.  Για να καταστεί εφικτή η εξεύρεση λύσεων στα νέα προβλήματα του 21ου αιώνα, η επιστήμη πρέπει να  συνεχίσει να καινοτομεί, ενώ οι πολίτες, και ιδιαίτερα η νεολαία οφείλει να είναι ενήμερη για τα μείζονα αυτά θέματα.

TAGS:  

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.