Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων Κύπρου

Ημερίδα Ευρωπαικού Κοινοβουλίου Κύπρου.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων (ΕΚΝ) Κύπρου αποτελεί ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό, που έχει ως σκοπό του την εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των νέων, και την προώθηση της συμμετοχής τους στα κοινά. Το ΕΚΝ Κύπρου συνιστά μία από τις 40 εθνικές επιτροπές που λειτουργούν υπό τον συντονισμό του διεθνή ομώνυμου οργανισμού.

Το ΕΚΝ Κύπρου με την υποστήριξη της Τράπεζας Κύπρου, διοργάνωσε με επιτυχία τη Ημερίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Κύπρου στις 9 Μαρτίου 2019. Το Συνέδριο, το οποίο συγκέντρωσε 40 μαθητές από όλη την Κύπρο διεξήχθη στις εγκαταστάσεις της Ιδιωτικής Ελληνικής Σχολής Φόρουμ (Forum Private Greek School) στη Λευκωσία. To συνέδριο διοργανώθηκε για πρώτη φορά στα πλαίσια των Μονοήμερων Γενικών Συνελεύσεων Προεπιλογής, με στόχο την ένταξη μαθητών ηλικίας 15-17, που δεν είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν μέσω της σχολικής τους αποστολής. Το συνέδριο αποτέλεσε μια μοναδική ευκαιρία για μαθητές από διαφορετικά υπόβαθρα να βιώσουν την εμπειρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων και τέλεσε ως διαδικασία προεπιλογής για το Εθνικό Συνέδριο του Κοινοβουλίου που θα διεξαχθεί τον Αύγουστο. 

Οι μαθητές έλαβαν μέρος σε ομαδικές δραστηριότητες, όπως επίσης και στη ‘Γενική Συνέλευση’. Μέσω διαλογικών συζητήσεων ανάλυσαν μείζονα θέματα της Ευρωπαϊκής και παγκόσμιας επικαιρότητα με τη θεματολογία να επικεντρώνεται, μεταξύ άλλων, στα θέματα της οικονομίας, της ισότητας, της ανάπτυξης και της περιβαλλοντικής συνείδησης.

Το ΕΚΝ Κύπρου ευχαριστεί θερμά όλους τους χορηγούς του, οι οποίοι με τη γενναιόδωρη στήριξή τους βοήθησαν να πραγματοποιηθούν, για ακόμη μια χρονιά, οι Μονοήμερες Γενικές Συνελεύσεις Προεπιλογής του ΕΚΝ Κύπρου.
Partner: Bank of Cyprus

Sponsors: KPMG, Cablenet, Semio, Josephides and Associates, Columbia Restaurants, WoJnar

Co-Organisers: The Forum Private Greek School 

Media Sponsors: Αnt1.com.cy, ANT1, Partners Y&R.
 
Περισσότερες πληροφορίες για το ΕΚΝ Κύπρου μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας www.eypcyprus.com. Αν ενδιαφέρεστε να στηρίξετε τις δραστηριότητες του οργανισμού, προσφέροντας έτσι στους νέους της την ευκαιρία συμμετέχουν στα κοινά, παρακαλoύμε όπως επικοινωνήσετε με το ΕΚΝ Κύπρου στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@eypcyprus.com.

EK1

EK2

EK3

EK4

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.