Η Κύπρος στη νέα εποχή με δίκτυο οπτικών ινών στα σπίτια ταχύτητες μέχρι και 1GB στην κινητή τηλεφωνία

Τέλος Ιουλίου θα αρχίσει από τη CYTA η εμπορική λειτουργία του δικτύου οπτικών ινών για το σπίτι και την επιχείρηση. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση προχωρά στην υλοποίηση έργων υποδομής εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Η εμπορική λειτουργία του δικτύου οπτικών ινών για το σπίτι και την επιχείρηση, αναμένεται να αρχίσει περί τα τέλη Ιουλίου. Αυτό αναφέρθηκε χθες σε εκδήλωση της CYTA με αφορμή την εισαγωγή του δικτύου στην κυπριακή αγορά.

Όπως ανέφερε η Υπουργός μεταφορών επικοινωνιών και έργων Βασιλική Αναστασιάδου, «Μια πιο αποτελεσματική υλοποίηση της στρατηγικής ηλεκτρονικής διακυβέρνησης θα μπορούσε να προσελκύσει περισσότερους ενεργούς χρήστες και να αυξήσει με αυτόν τον τρόπο το ποσοστό των νοικοκυριών που έχουν συνδρομή σε ευρυζωνικές συνδέσεις υψηλής και υπερυψηλής ταχύτητας.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ανέφερε η Υπουργός Μεταφορών, η Κυβέρνηση αναπτύσσει συνεχώς νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες και βελτιώνει και τις υφιστάμενες. Ενώ προωθεί την υλοποίηση έργων πέραν των 200 εκ. ευρώ για την επόμενη τριετία.

Η Πρόεδρος του ΔΣ της Cyta Ρένα Ρουβιθια Πανου είπε ότι «Με το σημαντικό αυτό έργο και τη συνεχιζόμενη αναβάθμιση του Δικτύου κινητής τηλεφωνίας 4,5G, η Cyta καθιερώνει στην Κύπρο τις υπερυψηλές ταχύτητες και εισέρχεται δυναμικά στην εποχή του Gigabit προσφέροντας νέα, πρωτοποριακά προϊόντα.»

Ο Αναπληρωτής ανώτατος εκτελεστικός Διευθυντής Cyta Mιχάλης Αχιλλέως, «Η τεχνολογική υπεροχή των δικτυακών υποδομών της Cyta διαφοροποιεί και κατατάσσει την Κύπρο στην ομάδα των λίγων, ξεχωριστών κρατών, που διαθέτουν την απαραίτητη ψηφιακή συνδεσιμότητα για μετάβαση στην κοινωνία του Gigabit.»

Στόχος της CYTA, είναι προϊόντα όπως το Internet Home μέχρι τα 160 Megabits το δευτερόλεπτο και Internet Business μέχρι και ένα Gigabit να καλύψουν τις ανάγκες 200.000 υποστατικών κατά τα επόμενα δέκα χρόνια, με το 60% του έργου να ολοκληρώνεται στα επόμενα τέσσερα χρόνια.


Νεοκλής Νεοκλέους

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.