Youth Empowered: Εταιρείες και οργανισμοί δίνουν ώθηση στη νέα γενιά

Νέοι 18-30 ετών διεκδικούν τη θέση τους στην αγορά εργασίας μέσα από το πρωτοποριακό Πρόγραμμα της Α/φοι Λανίτη και της Coca-Cola. Περισσότερες από 120 συμμετοχές μέχρι στιγμής.

Το Youth Empowered της Α/φοι Λανίτη και της Coca-Cola έρχεται για πρώτη φορά στη Λεμεσό, δίνοντας την ευκαιρία σε νέους ηλικίας 18-30 ετών που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας, να δικτυωθούν με στελέχη της αγοράς, διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, θέσεις εργασίας, ευκαιρίες πρακτικής άσκησης, υποτροφίες και δωρεάν συμμετοχές σε επαγγελματικά σεμινάρια. Περισσότεροι από 120 νέοι έχουν μέχρι στιγμής εγγραφεί στο Youth Empowered ενώ όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 30 Μαϊου 2018.

Για περισσότερες πληροφορίες κι εγγραφές, κάντε κλικ εδώ.

Από τις 5-7 Ιουνίου 2018, στο Πολιτιστικό Κέντρο Τρακασόλ, στη Λεμεσό, οργανισμοί και εταιρείες όπως οι CIM, Microsoft, EY, Delema/ΜcCANN, CYTA, ΑΝΤ1, ΙΝBusiness, Cyprus Marketing Youth Society, ergodotisi.com, ΑΚΤΗ, Grantexperts, Combass4u και Gloria Jeans, συνθέτουν ένα δυναμικό δίκτυο επαφών, βοηθώντας έμπρακτα τους νέους να βελτιώσουν τις ατομικές και επαγγελματικές τους δεξιότητες.

Το τριήμερο εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Youth Empowered”, αποτελεί μία πρωτοποριακή πρωτοβουλία της εταιρείας Α/φοι Λανίτη και της Coca-Cola, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά με μεγάλη επιτυχία στη Λευκωσία, τον περασμένο Δεκέμβριο. Μέσω του δικτύου συνεργατών του Προγράμματος, πέντε συμμετέχοντες κατάφεραν να εργοδοτηθούν ενώ άλλοι συμμετείχαν σε προγράμματα πρακτικής άσκησης.

Μιλώντας για την εμπειρία της στο προηγούμενο πρόγραμμα, η Δέσποινα Λουκά, 27 ετών, ανέφερε πως «οι νέοι της Κύπρου που θέλουν να μπουν στην αγορά εργασίας δεν πρέπει να χάσουν αυτή την ευκαιρία, γιατί θα αποκτήσουν γνώσεις κι εφόδια για το μέλλον τους».  Άλλος ένας συμμετέχοντας, ο Αντώνης Αδάμου, δήλωσε πως «Αυτό που με κέρδισε περισσότερο στο Youth Empowered, είναι οι άνθρωποι που έχω γνωρίσει, η επικοινωνία μου με στελέχη και μέντορες, οι οποίοι εφοδιάζουν με πολύτιμες συμβουλές τους νέους».

Η 25χρονη Νικολέττα Γεωργίου, μία από τις συμμετέχουσες που εργοδοτήθηκαν μέσω του Προγράμματος ανέφερε πως «κατά τις ημέρες διεξαγωγής του Προγράμματος, είχα τη δυνατότητα να κάνω networking, γνωρίζοντας ανθρώπους-κλειδιά από μεγάλες εταιρείες κι οργανισμούς της Κύπρου, οι οποίοι  δούλεψαν μαζί μας στα workshops του Προγράμματος και μοιράστηκαν τις ιδέες τους, τις δράσεις των εταιρειών τους, αλλά και δυνατότητες εργοδότησης στους τομείς τους. Το σπουδαιότερο για μένα ήταν ότι, μέσα από αυτό το Πρόγραμμα, ακολουθώντας τις διάφορες κατευθυντήριες γραμμές και εισηγήσεις που μου προσφέρθηκαν, γνώρισα τον σημερινό μου εργοδότη!».

Συμμετέχοντας στο “Youth Empowered” της Α/φοι Λανίτη και της Coca-Cola, οι νέοι θα μπορούν να διεκδικήσουν: 

  • Cyprus Institute of Marketing (CIM): 1 ολική υποτροφία για το πρόγραμμα “Marketing Studies” (1 Year, Diploma) αξίας 4.500 ευρώ στο Cyprus Institute of Marketing
  • Cyprus Institute of Marketing (CIM): 1 μερική υποτροφία (50%) για το 1ο έτος του προγράμματος “Accounting & Finance” (3 Years, BA) του University of West London στο Cyprus Institute of Marketing (CIM)
  • EY: 2 θέσεις internship στην EY Κύπρου
  • Delema McCann Cyprus:1 paid internship για περίοδο 6 μηνών στην εταιρεία
  • ΑΚΤΗ: 3 θέσεις internship τον Ιούλιο για εκπαίδευση/συμμετοχή σε συγκεκριμένες δράσεις δικτύωσης της ΑΚΤΗΣ
  • ΑΚΤΗ: 1 θέση internship στο πρόγραμμα εργασιακής εμπειρίας της ΑΚΤΗΣ, τον ΑΡΓΟΝΑΥΤΗ
  • ΑΚΤΗ: 5 συμμετοχές στο 3ήμερο Διεθνές Εργαστήριο MELTEMI στην Πάφο
  • Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου: 1 συμμετοχή στο πρόγραμμα “The Steamers”
  • Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου: 3 συμμετοχές σε σεμινάρια του Προγράμματος Ενδυνάμωσης της Επιχειρηματικότητας των Νέων, του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου
  • Cyprus Marketing Youth Society (CyMYS): 5 συμμετοχές σε 2 εσωτερικά σεμινάρια του

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και δεν προϋποθέτει κάποια εξειδίκευση ή πτυχίο, ενώ όσοι νέοι παρακολουθήσουν το σεμινάριο, θα λάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέσα από την ιστοσελίδα της εκδήλωσης, στο www.youthempowered.com.cy.

Το Πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα της Υπουργού Εργασίας, του Οργανισμού Νεολαίας και της Ένωσης Δήμων.

Είσοδος Ελεύθερη. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Οργανωτές: Α/φοι Λανίτη & Coca-Cola

Υπό την Αιγίδα των: Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ένωσης Δήμων Κύπρου, Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, Υποστηρικτές: CIM, ΕΥ, Microsoft, Delema McCann, Cyta, CyMYS, Gloria Jeans, ΑΚΤΗ

Χορηγοί Επικοινωνίας: Ant1, INBusiness

Συντονισμός: IMH


TAGS:  

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.