Κύπριος φοιτητής Η.Β.: «Ένιωθα χαρά που επιτέλους εγκατέλειπα μια τόσο ανεύθυνη χώρα...»

«Από την μια αισθανόμουν χαρά, που επιτέλους εγκατέλειπα μια τόσο ανεύθυνη χώρα, που όσο και να την αγαπώ, θεωρώ πως οι αρμόδιοι δεν έλαβαν τα απαραίτητα μέτρα ώστε να εμποδίσουν την εξάπλωση του ιού. Ένιωθα επίσης και άγχος γιατί είχε αυξηθεί το ενδεχόμενο να νοσήσω από τον ιό...».

Πίσω στην Κύπρο άρχισαν να επιστρέφουν τις τελευταίες ημέρες άτομα που εγκλωβίστηκαν σε χώρες του εξωτερικού λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Ανάμεσά τους και φοιτητές οι οποίοι επιστρέφουν από τις χώρες όπου σπουδάζουν μετά από τόσο καιρό.

Για την δική του εμπειρία και τα δικά του συναισθήματα, μίλησε στο ant1.com.cy ο φοιτητής Ερωτόκριτος Λαππάς ο οποίος επέστρεψε στην Κύπρο από το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου πραγματοποιεί τις σπουδές του, το Σάββατο 25/04/2020.

«Η πτήση μου ήταν το Σάββατο 25/04/2020 από το Birmingham με προορισμό το αεροδρόμιο Λάρνακας. Τα συναισθήματά μου ήταν ανάμεικτα. Από την μια αισθανόμουν χαρά, που επιτέλους εγκατέλειπα μια τόσο ανεύθυνη χώρα, που όσο και να την αγαπώ, θεωρώ πως οι αρμόδιοι δεν έλαβαν τα απαραίτητα μέτρα ώστε να εμποδίσουν την εξάπλωση του ιού. Ένιωθα επίσης και άγχος γιατί είχε αυξηθεί το ενδεχόμενο να νοσήσω από τον ιό. Στο τέλος όλα πήγαν καλά.

Αρχικά, φθάσαμε στο αεροδρόμιο και αφού τακτοποιήσαμε τα προσωπικά μας αντικείμενα περιμέναμε για την πτήση μας. Μπαίνοντας λοιπόν στο αεροπλάνο το προσωπικό της εταιρείας με υπευθυνότητα απαιτούσε από όλους τους  επιβάτες να φοράνε μάσκα και γάντια προστασίας καθόλη την διάρκεια της πτήσης, καθώς επίσης παρείχε τα παραπάνω σε όσους δεν ήταν εφοδιασμένοι. 

''Μέτρησαν τη θερμοκρασία μας και μας πήραν δείγμα''

Κατά την διάρκεια της πτήσης και λίγο πριν την κάθοδο μας στο παλιό αεροδρόμιο Λάρνακας, μας δόθηκαν δύο έντυπα τα οποία έπρεπε να συμπληρώσουμε με τα προσωπικά μας στοιχεία και να βγάλουμε το ιατρικό ιστορικό μας (αλλεργίες κτλ) τα οποία θα δίναμε στους νοσηλευτές κατά την διάρκεια της εξέτασης. Αργότερα κατά την άφιξη μας στο αεροδρόμιο και χωρισμένοι σε ομάδες για να αποφευχθεί η συμφόρηση, μεταφερθήκαμε με λεωφορεία στο παλιό Αεροδρόμιο Λάρνακας για την εξέταση του ιού. Έκει μετρήθηκε η θερμοκρασία μας και έπειτα μας πήραν δείγμα. Ομολογώ πως δεν ήταν και το πιο ωραίο συναίσθημα, αλλά έπρεπε να γίνει. 

''Δεν ταλαιπωρηθήκαμε καθόλου''

Αργότερα πάλι χωρισμένοι σε μικρές ομάδες οδηγηθήκαμε στο νέο Αεροδρόμιο Λάρνακας  όπου περάσαμε από την διαδικασία ελέγχου της αστυνομίας και έπειτα πήραμε τις αποσκευές μας. Σε αυτό το σημείο να αναφέρω, πως αν και ήταν μια πολύωρη διαδικασία και ήμασταν κουρασμένοι, δεν ταλαιπωρηθήκαμε καθόλου. Όλα κυλούσαν ομαλά.
Ακολούθως σε τεράστια λεωφορεία με μόνο 15 επιβάτες μεταφερθήκαμε στο ξενοδοχείο στην Πάφο το οποίο μας υποδέχθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Μας παρέχουν όλα όσα χρειαζόμαστε και πραγματικά είναι εξαιρετικά συνεργάσιμοι και πρόθυμοι να μας εξυπηρετήσουν.

''Ένα μεγάλο ευχαριστώ''

Θα ήταν αδιανόητο να μην ευχαριστήσω το προσωπικό και τις υπηρεσίες της αεροπορικής εταρείας που ταξιδέψαμε, το προσωπικό του Αεροδρομίου Λάρνακας, την Κυπριακή αστυνομία, την Εθνική Φρουρά, τους νοσηλευτές που είναι ακόμη μέχρι και τώρα στο πλευρό μας επί καθημερινής βάσεως, τους οδηγούς λεωφορείων, το προσωπικό του ξενοδοχείου για την άψογη εξυπηρέτηση αλλά επίσης και τους μόνιμους Κύπριους κάτοικους στο Ηνωμένο Βασίλειο που εργάζονται εκεί και ήταν πάντα στο πλευρό μας. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι έρχονται σε επαφή με πολλούς ανθρώπους ούτως ώστε να διευκολύνουν την όλη κατάσταση άψογα, με επαγγελματισμό και υπευθυνότητα».

Σας ευχαριστούμε, Ερωτόκριτος Λαππάς, Κύπριος φοιτητής Ηνωμένου Βασιλείου.

Μικαέλα Κωνσταντίνου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.