Μπράβο στους συμπατριώτες μας που προσφέρουν καθημερινά δωρεάν γεύματα σε άπορες οικογένειες, αρρώστους και ηλικιωμένους

«Η φιλανθρωπία είναι συνήθεια των ευγενέστερων και καλύτερων ανθρώπων», είχε πει κάποτε ο Αρχαίος Έλληνας Φιλόσοφος Πλάτων (427-347 π.Χ.).

Όλοι μας, δυστυχώς, έχουμε βρεθεί σε μια δοκιμασία που είναι πάνω από τα όρια μας. Ο κορωνοϊός μπήκε στη ζωή μας και την άλλαξε σαρωτικά σπέρνοντας τον πανικό που αναπόφευκτα γεννά το άγνωστο.

Σε αυτό τον δύσκολο δρόμο που βρέθηκε ολόκληρη η ανθρωπότητα, ευτυχώς υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που συνεχίζουν να προσφέρουν απλόχερα την αγάπη τους και είναι αυτοί που αξίζει να λέγονται «άνθρωποι». Είναι μεγάλη η χαρά του να γίνεσαι όλο και πιο πολύ άνθρωπος σε τέτοιες τόσο δύσκολες στιγμές.

Η προσπάθεια τους δίνει δύναμη και ελπίδα σε όλους εμάς, καθώς μέρα με τη μέρα χάνουμε την εμπιστοσύνη μας και ο κόσμος μας, γίνεται όλο και πιο σκοτεινός.

Αυτοί οι άνθρωποι αγωνίζονται για αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη. Προσπαθούν να κάνουν ότι μπορούν για να σωθούν κάποιοι άλλοι και αν τους επαινέσεις για την πράξη τους, σου απαντάνε: «το καθήκον μου έκανα». Και ξέρεις απαντώντας σου με αυτόν τον τρόπο ότι το λένε με όλη την ειλικρίνεια που τους διακατέχει και όχι για να το παίξουν ταπεινοί προς τους άλλους και να δείξουν πρόσωπο.

Οι «Ξυλόφουρνοι Έλενας», «Παξιμάδια Έλενας»

Προσφέρουν καθημερινά εντελώς δωρεάν γύρω στα 200 γεύματα σε άπορες οικογένειες, άρρωστους και ηλικιωμένους. Στις περιπτώσεις που δεν μπορούν να πάνε οι ίδιοι να τα παραλάβουν, αναλαμβάνουν οι εθελοντές του «Αγκαλιάζω με αγάπη» να τους τα πάνε.

Ο διευθυντής, κύριος Γιάννος Βασιλείου, αναφέρει στο ant1.com.cy:

«Αναμφίβολα οι στιγμές που ζούμε είναι ιστορικές και δυστυχώς όχι για καλό. Το τελευταίο διάστημα η ανθρωπότητα μαστίζεται από έναν νέο κορωνοϊό με την επιστημονική κοινότητα μέχρι στιγμής να μην δύναται να δώσει απαντήσεις. Η οικονομία κλονίζεται και ο πλανήτης τρέμει.

Αυτές τις στιγμές πρέπει όλοι να είμαστε «άνθρωποι». Να βοηθούμε όσο μπορούμε, άλλοι από το υστέρημα και άλλοι από το περίσσευμά μας».

Η «Φθαρτεμπορικη Άρωμα της γης»

Προσφέρουν μεγάλες ποσότητες φθαρτών αγκαλιάζοντας με αγάπη τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Ο διευθυντής, κύριος Σάββας, αναφέρει στο ant1.com.cy:

«Σε αυτές της κρίσιμες μέρες που περνά η ανθρωπότητα, αυτό είναι το πιο λίγο που μπορούμε να προσφέρουμε στην κοινωνία μας, στην Κύπρο, στους συνανθρώπους μας. Σεβασμό και αγάπη στον άνθρωπο. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ. Να μείνουμε σπίτι».

Το 4 Grill - Delivery & Takeaway

Προσφέρει καθημερινά γεύματα σε άπορες οικογένειες, άρρωστους και ηλικιωμένους, στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου και τα Σάββατα σε οίκους ευγηρίας.

Η διευθύντρια, κυρία Έλεν Χρίστου, αναφέρει στο ant1.com.cy:

«Είμαι μια πολύτεκνη μάνα χωρίς καθόλου περιουσία όμως έμαθα πάντα να σκέφτομαι τον συνάνθρωπό μου. Αυτές όμως τις τόσο δύσκολες στιγμές που βιώνουμε, πρέπει να γινόμαστε όλο και πιο πολύ άνθρωποι γιατί το αύριο δεν το ξέρει κανείς…».

Η εταιρεία Sure Food Ltd

Προσφέρει μεγάλες ποσότητες σε τακτά χρονικά διαστήματα (γιαούρτια, τυριά και κρέμες) στους συνανθρώπους μας που αδυνατούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες.

Ο διευθυντής Μάρκετινγκ, κύριος Χρίστος Χριστοφή, αναφέρει στο ant1.com.cy:

«Ζούμε στιγμές πρωτόγνωρες!!! Και η εταιρεία μας, θέλοντας να βοηθήσει, προσφέρει μια μικρή ανακούφιση σε άρρωστους και ηλικιωμένους καθώς και σε όσους συμπατριώτες μας έχασαν τις δουλειές τους εξαιτίας του ιού».

Χριστιάνα Διονυσίου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.