Serial Cheaters: Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί η απιστία;

Το θέμα της απιστίας δηλαδή της σεξουαλικής εξαπάτησης του συντρόφου μας, είναι μια μεγάλη και πολυσύνθετη υπόθεση και στις μέρες μας ξεπερνάει την αίσθηση του επίκαιρου.

Το θέμα της απιστίας δηλαδή της σεξουαλικής εξαπάτησης του συντρόφου μας, είναι μια μεγάλη και πολυσύνθετη υπόθεση και στις μέρες μας ξεπερνάει την αίσθηση του επίκαιρου.

Συνολικά παρατηρείται ένας αυξανόμενος αριθμός των ατόμων που απιστούν οι οποίοι όμως συγκεντρώνουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Ενώ απιστούν δεν δείχνουν διατεθημένοι να «εγκαταλείψουν» την σχέση. Φυσικά και αυτό που συντελείται είναι ξεκάθαρα αντιφατικό. Προκειται για μια κραυγαλέα διαστρεύλωση της πραγματικότητας που εκδηλώνει η συμπεριφοράς μας.

Αυτό συμβαίνει γιατί  παρότι τα περισσότερα ζευγάρια θέλουν να είναι σε μια δεσμευμένη σχέση, δυσκολεύονται να διαχειριστούν τις στιγμές της δυσαρέσκειάς τους, την ευαλωτότητά του χαρακτήρα τους και τα επίπεδα αυτο-επιβεβαίωσής τους μέσα στην σχέση.

Έτσι αρχικά το φλέρτ και αργότερα η συστηματική απιστία  είναι ο τρόπος που επιλέγει ο ένας από τους δύο συντρόφους να χειρίζεται, να μεταθέτει και τελικά όχι μόνο να μη λύνει αλλά τελικά να διογκώνει σε μη αναστρέψιμο βαθμό τις περισσότερες φορές τα φαινομενικά αδιέξοδα της σχέσης.

Φυσικά εδώ θα χρειαστεί να παρατηρήσουμε ότι ενώ μπορεί τελικά να σείρουμε τον ένα από τους δύο στο εκτελεστικό απόσπασμα και να λάβει εκείνος την μεγαλύτερη ευθύνη καλό θα είναι να μην ξεχνάμε ούτε να επιτρέπουμε να μας διαφεύγει ότι για την επιτυχία μιας σχέσης είμαστε και οι δύο συνυπεύθυνοι.

Από την επαγγελματική εμπειρία μου, οι περισσότεροι άνθρωποι που εξαπατούν το κάνουνε μια φορά ή μόνο σε μία σχέση, και στη συνέχεια παίρνουν το «μάθημα» και δεν το επαναλαμβάνουν.

Αντιλαμβάνονται ότι το αδιέξοδο και το αδυσώπητο βάρος αυτής της επιλογής, ξυπνούν έστω και οριακά καθυστερημένα από τον λήθαργο και επιλέγουν να μην προκαλέσουν τέτοιου είδους κακό για το σύντροφό τους και στον ίδιο τον εαυτό τους και πάλι.

Ας μιλήσουμε όμως με ειλικρίνεια. Αν σχετίζεστε ή είστε παντρεμένοι με έναν κατ’ εξακολούθηση serial cheater - οι πιθανότητες να επιζήσει η σχέση σας είναι ελάχιστες ή μηδαμινές.

Εκτός και αν ο σύντροφος φανεί πρόθυμος  μπροστά στο χείλος του γκρεμού, να σκάψει αρκετά βαθιά και εσείς να κατανοήσετε τις αιτίες της συμπεριφοράς του και την έμπρακτη προθυμία του να αλλάξει.

Ας δούμε τα κύρια χαρακτηριστικά ενός serial cheater και τι σημαίνουν αυτά για την σχέση :

Νικόλας Ουρανός

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.