Φοιτητής στην Πάτρα ήθελε να αυτοκτονήσει λόγω bullying αλλά τον πρόλαβαν

Μετά την τραγωδία με τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, βγαίνουν στο φως περιπτώσεις ψυχολογικής και λεκτικής βίας που έχουν απασχολήσει κατά καιρούς και την φοιτητική εστία της Πάτρας, η οποία είναι η μεγαλύτερη στην Ελλάδα. Φιλοξενεί 800 φοιτητές και σε αυτή σιτίζονται καθημερινά 6.200 άτομα.

Οι υπεύθυνοι χαρακτηρίζουν τις εστίες ως χώρους συγκέντρωσης βίαιων συμπεριφορών και γι' αυτό έχουν οριστεί υπάλληλοι ή εκπαιδευτικοί για να επιβλέπουν και να ενημερώνουν για το κάθε τι που αφορά τους φοιτητές.

Γιώργος

23/03/2015>22:17

ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ του Mobbing & Bullying ΤΩΡΑ! Στην περίπτωση του αδικοχαμένου σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη που οδηγήθηκε στην αυτοχειρία (;), λόγω του ακραίου Bullying που υφίστατο, δεν θα διωχθούν οι υπαίτιοι-ηθικοί αυτουργοί, λόγω έλλειψης του σχετικού νομοθετικού πλαισίου για την προστασία των θυμάτων του Mobbing-Bullying που περιλαμβάνει και την δίωξη των δραστών-θυτών. Όμως οι ηθικοί αυτουργοί που τον οδήγησαν σ αυτή την πράξη απελπισίας διέπραξαν εγκληματική πράξη εξίσου εγκληματική με εκείνη του φόνου. Πίσω από αυτούς υπήρχαν και άλλοι, είτε στελέχη της Σχολής, είτε πολιτικοί, που τους κάλυπταν και κουκούλωναν τις εγκληματικές τους πράξεις, όπως συνήθως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, το ίδιο ένοχοι με τους θύτες-δράστες. Αν υπήρχε ο Νόμος για την προστασία των θυμάτων του Mobbing-Bullying, εκτός του ότι θα λειτουργούσε προληπτικά, δεν θα χανόταν τόσο άδικα η ζωή ενός νέου παιδιού, θα τιμωρούνταν οι υπαίτιοι-θύτες, θα άνοιγαν τα στόματα εκείνων που ήξεραν και δεν μιλούσαν και θα προστατεύονταν οι μάρτυρες. Διότι και η σιωπή είναι συνενοχή. Ο Νόμος αυτός υπάρχει σε όλες τις χώρες της Ευρώπης εδώ και χρόνια, η Ευρωπαϊκή Ένωση πιέζει την Ελλάδα να ψηφίσει τον σχετικό Νόμο, αλλά η χώρα μας δεν το κάνει. Γιατί άραγε; Όμως οι συνθήκες είναι πιο ώριμες από ποτέ να ψηφιστεί αυτός ο Νόμος, αν θέλουμε να λεγόμαστε ακόμη Ευρώπη. Διότι το Mobbing-Bullying δεν ασκείται μόνο στα σχολεία, αλλά έχει επεκταθεί και διαπερνά όλη την Κοινωνία μας και υπάρχουν τέτοια φαινόμενα και στην Εργασία (ιδιωτικό και δημόσιο τομέα), όπου σχετίζεται στενά με φαινόμενα διαφθοράς κ.λπ., με ανυπολόγιστες συνέπειες για τα θύματα που το υφίστανται. Επιβάλλεται, λοιπόν η ποινικοποίηση του Mobbing-Bullying άμεσα, γιατί τα ανώδυνα ευχολόγια περί του αντιθέτου δεν πρόκειται να μας σώσουν.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.